Тамақтану сапасына мониторинг

22 - қаңтар күні мектебімізде тамақтану сапасына мониторинг жүргізілді. Бұл шараға медицина қызметкері,мектеп әкімшілігі және ата - аналар комитетінің өкілдері қатысып, оқушылардың тамақтануын жан - жақты бақылап, бағалады.

Тексеру барысында комиссияның назарында болды:

  • Асхана жұмысы және тамақтанудың дұрыс ұйымдастырылуы;
  • Тағам өнімдерінің сапасы, құрамының ас мәзіріне, балалардың жас ерекшеліктеріне сәйкестігі;
  • Асхана қызметкерлерінің жеке гигиена ережелерін сақтау жағдайы, санитарлық кітапшалары мен құжаттардың талапқа сәйкестігі.

Қаралған мәселелер:

  • Тағамдардың сапасы мен порция мөлшерінің балалар санына сәйкестігі;
  • Аспазшылардың тағам дайындау технологиясына сәйкес жұмыс істеуі;
  • Жеткізілген тамақ өнімдерінің жарамдылығы, шикі зат өнімдерінің сертификаттары және ас мәзірінің дұрыс жасалуы.

Мониторинг нәтижесінде:

  • Оқушылардың тамақтануына толық жағдай жасалған және санитарлық - гигиеналық талаптарға сай;
  • Бекітілген ас мәзірі бойынша дайын тағамдардың дұрыс салынуы мен шығымы оң нәтиже көрсеткен;
  • Тәуліктік сынамаларды алу және тағамдардың сақтау талаптары қамтамасыз етілген.

Қорытынды: Оқушыларымыздың дұрыс тамақтануы, олардың денсаулығы - басты назарда. “Дұрыс тағам - денсаулық негізі!”